Veiligheid & SSL

 • Abusebeleid

  Vevida voert een (pro-)actief onderzoeksbeleid naar misbruik, er wordt veel eigen onderzoek naar gedaan. De medewerkers participeren in verschillende nieuwsgroepen en mailinglijsten om op de hoogte te blijven van de laatste beveiligingszaken en (anti-)spamtechnieken.

   

  Lees meer »

 • Bewerking persoonsgegevens

  AVG / (GDPR)

  De Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) wordt per 25 mei 2018 vervangen door de GDPR. In Nederland noemen we deze Wet de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook Vevida zal voldoen aan deze Wet want wij verwerken persoonsgegevens van onze klanten.

  Verwerkingsverantwoordelijke en verwerker

  De AVG spreekt van twee typen verwerkers: de verwerkingsverantwoordelijke en de verwerker.
  Vevida is zowel verwerkingsverantwoordelijke als ook verwerker. Wij zijn verantwoordelijk voor de persoonsgegevens die je met ons deelt zodat wij de overeenkomst kunnen uitvoeren, in contact kunnen blijven, jouw betalingen kunnen afhandelen, etc. Daarnaast zijn wij verwerker voor de gegevens die je met ons deelt in onze producten, bijvoorbeeld via Webhosting en E-mail. Voor deze diensten ben je zelf de verwerkingsverantwoordelijke.

  Verwerkersovereenkomst

  We hebben veel vragen gekregen over de AVG en de daarbij horende Verwerkersovereenkomst.  Je moet immers een Verwerkersovereenkomst afsluiten als je persoonsgegevens verwerkt. Om dit voor iedere klant afzonderlijk te doen is niet haalbaar. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een de Verwerkersovereenkomst toe te voegen aan onze Algemene Voorwaarden. Daarin hebben we  duidelijke afspraken hebben vastgelegd over dit onderwerp.

  Wil je meer weten over de AVG en wat dit betekent voor bijvoorbeeld jouw website, bekijk dan dit blog artikel.

 • Hoe belangrijk is een SSL-certificaat voor de AVG

  Het hebben van een SSL-certificaat voor je website en het maken van regelmatige back-ups zijn twee heel belangrijke eisen in de AVG. Dus door te kiezen voor een van onze drie hostingpakketten ben je op deze punten meteen AVG-proof. Je website beschikt over een versleutelde SSL-verbinding. Je beschermt hiermee de persoonsgegevens van je klanten. Daarnaast beschik je altijd over een back-up van al je e-mail en data.

  Meer weten over AVG en Vevida.

 • HTTP Strict-Transport-Security (HSTS) inschakelen

  HTTP Strict Transport Security (HSTS) is een beveiligingsmaatregel die SSL-beveiligde websites beschermt tegen zogenoemde “downgrade aanvallen“. Door een HSTS-reactieheader mee te sturen zorg je ervoor dat webbrowsers alleen het beveiligde HTTPS protocol gebruiken en nooit het onveilige HTTP. In dit artikel lees je hoe je dit instelt voor jouw website.

  Lees meer »

 • HTTPS-verbinding voor alle pagina’s

  Heb je een SSL-certificaat voor jouw website? Dan is het belangrijk dat alle pagina’s via HTTPS worden bezocht. Bezoekers wisselen anders mogelijk tussen een onbeveiligde en een beveiligde verbinding. Ook kunnen browsers fouten melden als delen van de beveiligde pagina via een onbeveiligde verbinding worden geserveerd.

  Lees meer »

 • Maandelijks onderhoud

  Elke maand plegen wij gepland onderhoud aan onze servers. Dit onderhoud is telkens op de eerste woensdag na de maandelijkse uitgave van beveiligingsupdates door Microsoft (de tweede dinsdag van elke maand). Het onderhoud begint steeds om 22.00 uur. Elke webserver wordt dan een of meer keren herstart, waardoor je website enkele minuten onbereikbaar is.

  Wil je op de hoogte blijven van ons maandelijks onderhoud? Meld je dan aan voor onze technische nieuwsbrief: Hosting updates. Daarin lees je ook welke updates wij gaan installeren. Of volg ons via Twitter.

  Gebruik je Microsoft Windows of Office? Dan is ons maandelijkse onderhoud voor jou ook een goed moment om updates voor je eigen computer te installeren. Daardoor blijf je beter beschermd tegen virussen en inbraak.

  Meer informatie over de beveiligingsupdates van Microsoft vind je in de Microsoft Security Bulletin Advance Notification of de Microsoft Beveiligingsbulletins.

 • Meer informatie over SSL-certificaten

  Bij Vevida kun je verschillende soorten SSL-certificaten voor je website of webshop aanvragen. Wat voor SSL-certificaat jouw website of online shop nodig heeft, kan per situatie verschillen. In dit helpartikel vertellen we het een en ander over (het belang van) SSL-certificaten.

  Lees meer »

 • SSL regel je snel bij Vevida

  Een standaard SSL-certificaat (DV) installeren is eenvoudig: Vevida doet namelijk al het werk voor jou! Het enige dat jij zelf hoeft te doen is je Basic Hosting te upgraden naar Veilige Hosting, WordPress Hosting of Premium Hosting. Deze drie pakketten zijn namelijk inclusief een gratis SSL. Vanaf de aanvraag tot aan de installatie regelen we alles voor je. Zo weet je zeker dat je nog sneller aan de slag kunt. Upgraden kan via MyVevida.

  Lees meer »

 • Striktere websitebeveiliging met HTTP-reactieheaders

  Een HTTP-reactieheader is wat de webserver terugstuurt naar de browser, vóórdat de content wordt getoond. Een header zie je dus niet altijd, het bevindt zich op de achtergrond. Dat wat de browser -of client- stuurt naar de webserver, heet een verzoekheader (vandaar: Request header en Response header).

  In reactieheaders staat veel informatie, soms te veel informatie. Ook kun je er veel zaken in regelen, zoals hoe een browser zich gedragen moet, of wat de server moet terugsturen. Hiermee kun je de beveiliging van jouw website beter en strikter maken.

  Dit artikel geeft jou uitleg.

  Lees meer »

 • Veiliger programmeren

  Goede code zou in elk geval aan de volgende eisen moeten volden (maar niet uitsluitend):

  • Nette programmeerstijl, goed gedocumenteerde code (remarks) – dit verkleint de kans op fouten en vergemakkelijkt het toetsen;
  • Veiligheid – de code moet geen mogelijkheden bieden tot het schrijven op schijf op willekeurige lokaties, en dergelijke;
  • Stabiliteit – de code moet geen lussen bevatten die makkelijk in een oneindige loop terecht kunnen komen, foute geheugenallocaties doen, of anderszins onderdelen bevatten die de stabiliteit in gevaar kunnen brengen;
  • Portabiliteit – de code moet niet zo sterk afhankelijk zijn van een specifieke versie van Windows, IIS, .NET of een andere technologie, zodanig dat de website niet meer functioneert op een andere (nieuwere) server of na het toepassen van Service Packs.

  Lees meer »

 • Waar staat https eigenlijk voor?

  Https staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Met https voor jouw domeinnaam maak jij duidelijk dat jouw website over een beveiligde SSL-verbinding beschikt. Het is voor de bezoekers van jouw website meteen duidelijk dat jij de gegevens die zij op jouw site achterlaten beschermt tegen criminelen. Een veilige website herken je dus aan ‘https’ voor de domeinnaam en het hangslotje in de adresbalk van je browser.

  Lees meer »

 • Waarom wordt een gehackte website stopgezet?

  Helaas gebeurt het soms dat een website wordt gehackt. Die gehackte website wordt dan door ons stopgezet (ontoegankelijk gemaakt). Maar waarom wordt een site dan uit de lucht gehaald? In dit artikel geven wij hierover wat extra uitleg.

  Lees meer »

 • Wat is een SSL-certificaat?

  Met een SSL-certificaat zorg jij voor een beveiligde versleutelde verbinding tussen jouw website en je klanten. Jij beschermt hiermee de creditcard- en persoonsgegevens die klanten bij jou achterlaten. Dat schept vertrouwen. Dat vinden ze fijn. Zelf wil je ook jouw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn. 

  Lees meer »

 • Welk type SSL-certificaten zijn er?

  Er zijn diverse SSL-certificaten verkrijgbaar. Je hebt al een standaard certificaat voor een paar euro per maand. Kies je echter voor een van onze drie hostingpakketten, dan is SSL inbegrepen. Neem bijvoorbeeld ons pakket Veilige Hosting. Naast een gratis SSL-certificaat beschik je met Veilige Hosting tevens over een back-up die tot vier weken teruggaat.

  Lees meer »

 • Welke SSL-certificaten levert Vevida

  Bij Vevida kun je terecht voor vier verschillende SSL-certificaten. Naast het standaard DV-certificaat, kunnen wij ook de certificaten EV SSL, Multi-Domain of een Wildcard voor jou regelen. Lees meer over deze type certificaten

  Lees meer »

Pagina 1Pagina 2
1 / 2

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.