Veiligheid

Veiligheid

 • Abusebeleid

  Vevida voert een (pro-)actief onderzoeksbeleid naar misbruik, er wordt veel eigen onderzoek naar gedaan. De medewerkers participeren in verschillende nieuwsgroepen en mailinglijsten om op de hoogte te blijven van de laatste beveiligingszaken en (anti-)spamtechnieken.

   

  Lees meer »

 • Bewerking persoonsgegevens

  AVG / (GDPR)

  De Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) wordt per 25 mei 2018 vervangen door de GDPR. In Nederland noemen we deze Wet de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook Vevida zal voldoen aan deze Wet want wij verwerken persoonsgegevens van onze klanten.

  Verwerkingsverantwoordelijke en verwerker

  De AVG spreekt van twee typen verwerkers: de verwerkingsverantwoordelijke en de verwerker.
  Vevida is zowel verwerkingsverantwoordelijke als ook verwerker. Wij zijn verantwoordelijk voor de persoonsgegevens die je met ons deelt zodat wij de overeenkomst kunnen uitvoeren, in contact kunnen blijven, jouw betalingen kunnen afhandelen, etc. Daarnaast zijn wij verwerker voor de gegevens die je met ons deelt in onze producten, bijvoorbeeld via Webhosting en E-mail. Voor deze diensten ben je zelf de verwerkingsverantwoordelijke.

  Verwerkersovereenkomst

  We hebben veel vragen gekregen over de AVG en de daarbij horende Verwerkersovereenkomst.  Je moet immers een Verwerkersovereenkomst afsluiten als je persoonsgegevens verwerkt. Om dit voor iedere klant afzonderlijk te doen is niet haalbaar. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een de Verwerkersovereenkomst toe te voegen aan onze Algemene Voorwaarden. Daarin hebben we  duidelijke afspraken hebben vastgelegd over dit onderwerp.

  Wil je meer weten over de AVG en wat dit betekent voor bijvoorbeeld jouw website, bekijk dan dit blog artikel.

 • Maandelijks onderhoud

  Elke maand plegen wij gepland onderhoud aan onze servers. Dit onderhoud is telkens op de eerste woensdag na de maandelijkse uitgave van beveiligingsupdates door Microsoft (de tweede dinsdag van elke maand). Het onderhoud begint steeds om 22.00 uur. Elke webserver wordt dan een of meer keren herstart, waardoor je website enkele minuten onbereikbaar is.

  Wil je op de hoogte blijven van ons maandelijks onderhoud? Meld je dan aan voor onze technische nieuwsbrief: Hosting updates. Daarin lees je ook welke updates wij gaan installeren. Of volg ons via Twitter.

  Gebruik je Microsoft Windows of Office? Dan is ons maandelijkse onderhoud voor jou ook een goed moment om updates voor je eigen computer te installeren. Daardoor blijf je beter beschermd tegen virussen en inbraak.

  Meer informatie over de beveiligingsupdates van Microsoft vind je in de Microsoft Security Bulletin Advance Notification of de Microsoft Beveiligingsbulletins.

 • Striktere websitebeveiliging met HTTP-reactieheaders

  Een HTTP-reactieheader is wat de webserver terugstuurt naar de browser, vóórdat de content wordt getoond. Een header zie je dus niet altijd, het bevindt zich op de achtergrond. Dat wat de browser -of client- stuurt naar de webserver, heet een verzoekheader (vandaar: Request header en Response header).

  In reactieheaders staat veel informatie, soms te veel informatie. Ook kun je er veel zaken in regelen, zoals hoe een browser zich gedragen moet, of wat de server moet terugsturen. Hiermee kun je de beveiliging van jouw website beter en strikter maken.

  Dit artikel geeft jou uitleg.

  Lees meer »

 • Veiliger programmeren

  Goede code zou in elk geval aan de volgende eisen moeten volden (maar niet uitsluitend):

  • Nette programmeerstijl, goed gedocumenteerde code (remarks) – dit verkleint de kans op fouten en vergemakkelijkt het toetsen;
  • Veiligheid – de code moet geen mogelijkheden bieden tot het schrijven op schijf op willekeurige lokaties, en dergelijke;
  • Stabiliteit – de code moet geen lussen bevatten die makkelijk in een oneindige loop terecht kunnen komen, foute geheugenallocaties doen, of anderszins onderdelen bevatten die de stabiliteit in gevaar kunnen brengen;
  • Portabiliteit – de code moet niet zo sterk afhankelijk zijn van een specifieke versie van Windows, IIS, .NET of een andere technologie, zodanig dat de website niet meer functioneert op een andere (nieuwere) server of na het toepassen van Service Packs.

  Lees meer »

 • Waarom wordt een gehackte website stopgezet?

  Helaas gebeurt het soms dat een website wordt gehackt. Die gehackte website wordt dan door ons stopgezet (ontoegankelijk gemaakt). Maar waarom wordt een site dan uit de lucht gehaald? In dit artikel geven wij hierover wat extra uitleg.

  Lees meer »

 • WordPress beveiligen

  WordPress beveiligen tegen hacks, dat is een steeds terugkerend onderwerp onder gebruikers en ontwikkelaars van dit CMS. Wij geven jou graag tekst en uitleg over de mogelijkheden rond WordPress beveiliging op Windows Server hosting. Daarnaast geven wij je ook 11 extra WordPress beveiligingstips, waarmee je voor een nóg betere beveiliging van jouw website zorgt.

  Lees meer »

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.