PHP

 • Let op: Converteer PHP MySQL naar MySQLi voor het te laat is

  Gebruik jij nog verouderde MySQL-functies zoals mysql_connect(), de zogenoemde ext/mysql extensie? Let dan goed op! PHP stopt met de ondersteuning hiervan. Als jij wilt dat jouw website blijft functioneren met nieuwe ‪PHP-versies, moet je nu overstappen naar MySQLi (of PHP Data Objects / PDO). Onze Jan Reilink legt uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

  Lees meer »

 • Let op: vanaf PHP 5.5 is niet alle preg_replace()-functionaliteit meer beschikbaar

  Als je in jouw PHP-code gebruik maakt van preg_replace() met /e pattern modifier:

  In PHP 5.5 is een onderdeel van de preg_replace()-functie niet meer beschikbaar. Het gaat om de /e-switch, waarmee opdrachten uitgevoerd kunnen worden. Op basis van gevonden zoekresultaten kan een commando of een functie uitgevoerd worden. Door het uitvoeren van opdrachten kan in sommige gevallen ook malafide code worden uitgevoerd. Dit maakt dit gedeelte van de functie gevoelig voor misbruik.

  Lees meer »

 • MySQL-databasetoegang met PHP en MySQLi

  Dit artikel legt uit hoe je een verbinding maakt met MySQL vanuit PHP 7.1+ en MySQLi. Met PHP 7.1 en hoger kun je over een SSL-beveiligde verbinding jouw MySQL-database benaderen. Hier een eenvoudig voorbeeld.

  Lees meer »

 • MySQL-databasetoegang met PHP en PDO

  Dit artikel legt uit hoe je een verbinding maakt met MySQL vanuit PHP 7.1+ en PHP Data Objects (PDO). Met PHP 7.1 en hoger kun je over een SSL-beveiligde verbinding jouw MySQL-database benaderen. Hier een eenvoudig voorbeeld.

  Lees meer »

 • Null Coalesce Operator

  Nieuw in PHP 7 is de Null Coalesce operator. In dit artikel lees je hier meer over.

  Lees meer »

 • PHP bij Vevida

  Je wilt graag gebruik maken van PHP op jouw website? Uiteraard kun je bij Vevida standaard gebruik maken van PHP. PHP staat voor PHP: Hypertext Preprocessor en is de meest gebruikte scripttaal voor het web. Het doel van PHP is om webdevelopers snel dynamisch gegenereerde pagina’s te laten schrijven.

  Lees meer »

 • PHP e-mail versturen vanaf je website

  Je wilt graag op een goede en veilige manier e-mails versturen vanaf jouw website met PHP? Bij Vevida kun je met php e-mail versturen! We leggen je uit hoe je dit kunt doen met de PHP class PHPMailer.

  Lees meer »

 • PHP en de default_charset

  Weergave van speciale tekens in PHP

  Als je gebruikmaakt van speciale tekens op je site dan kan het zijn dat dit sinds de introductie van PHP 5.6 niet meer werkt. Dit komt door een wijziging van de waarde van de default_charset variabele in php.ini. Deze was standaard leeg, maar staat sinds PHP 5.6 ingesteld op UTF-8.

  Lees meer »

 • PHP foutmeldingen tonen

  Het weergeven en/of opslaan van PHP-foutmeldingen is handig voor het debuggen van je website en problemene. Je kunt PHP foutmeldingen bekijken die veroorzaakt worden door fouten in de PHP code. Standaard staat dit weergeven ervan uitgeschakeld, met een simpele wijziging kun je PHP foutmeldingen tonen op je website.

  Lees meer »

 • PHP migreren naar nieuwere versies

  Ook voor PHP geldt dat code die niet onderhouden wordt, gevoelig is voor fouten en veiligheidsproblemen. Daarom ondersteunen wij altijd de laatste versie van PHP, en wordt de ondersteuning voor oudere versies verwijderd. Zorg er dus voor dat jouw website up-to-date is. In dit artikel helpen we je op weg.

  Lees meer »

 • Welke PHP-versie moet ik gebruiken?

  Als jouw website gebruik maakt van PHP, zoals bijv. een WordPress website, dan is het van groot belang om deze altijd bij te werken naar de meest recente PHP-versie (zie infographic). Dit zorgt voor een betere prestatie en voorkomt dat je website straks niet meer werkt.

  Lees meer »

 • Welke versie van PHP gebruikt mijn website?

  Je website gebruikt in principe de nieuwste PHP versie. Wil je het precieze versienummer weten? Dat kan met de volgende code:

  <?php echo 'PHP versie: ' . phpversion();?>

  Wil je meer weten over de instellingen van PHP voor je website? Gebruik dan deze code:

  <?php phpinfo();?>

  Gebruiksaanwijzing:

  • Kopieer de coderegel naar een nieuw bestand
  • Sla het bestand op als versie.php
  • Upload het bestand versie.php naar de map www van je website

   

  Je kunt het versienummer vervolgens zien op je website als je in je browser naar www.’jouwdomeinnaam‘.nl/versie.php surft.

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.