MySQL

MySQL

 • Algemene informatie over MySQL databases

  Je kunt standaard een MySQL-database gebruiken bij Vevida. Een MySQL-database is vaak nodig voor een Content Management Systeem (CMS), zelf geschreven in ASP, PHP, ASP.NET, of voor een CMS zoals WordPress, Drupal of Joomla!.

  Lees meer »

 • Back-up van een MySQL-database maken via phpMyAdmin

  Je kunt eenvoudig zelf een back-up van je MySQL-database maken via phpMyAdmin, een online applicatie om je database te beheren.

  • Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je database en de juiste databaseserver
  • Klik op het tabblad Exporteer

  De snelle exportmethode is meestal voldoende. (Wil je meer controle over de manier waarop de back-up wordt samengesteld? Dan kies je voor de uitgebreide exportmethode. Je kunt daarmee alle instellingen zelf wijzigen.)

  • Klik op de knop Start

  De back-up is gedownload en heeft bijvoorbeeld als naam net3-nl-mysql-16.vevida.net.sql. Je kunt dat bestand later gebruiken om de back-up te importeren als dat nodig is.

 • Back-up van een MySQL-database via de command line importeren

  Je kunt de back-up van een MySQL-database (de ‘mysqldump’) via de command line interface (CLI) importeren. Dat is vooral handig als je database groter is dan 10 MiB. (Een kleinere MySQL-database kun je eenvoudig online importeren via phpMyAdmin.)

  Het programma ‘mysql’ is nodig om een mysqldump via de CLI te importeren. Je kunt dat installeren met de MySQL Workbench of MySQL Community Server.

  Met deze regel code overschrijf je een bestaande database met uw mysqldump. Pas de gegevens aan voor je eigen domein en database. Plak ten slotte het volgende command als één regel in het venster van de CLI:

  mysql --host=mysql.domein.nl
   --user=gebruikersnaam
   --password=wachtwoord
   --database=databasenaam < bestandsnaam.sql

  Je vindt uitgebreide informatie over de beschikbare opties in de documentatie van de mysql command line tool.

  In sommige gevallen bevat een mysqldump het SQL-commando CREATE DATABASE databasenaam;. Dat levert een foutmelding op, omdat je gebruikersaccount niet geautoriseerd is om een nieuwe database aan te maken. Open daarom eerst het bestand (bijvoorbeeld in Kladblok) en verwijder die regel voordat je de mysqldump importeert.

 • Back-up van een MySQL-database via de command line maken

  Je kunt zelf back-ups maken van een MySQL-database via de command line interface (CLI). Daarvoor gebruik je het programma mysqldump, dat bijvoorbeeld onderdeel is van de de MySQL Workbench of MySQL Community Server.

  Heb je de MySQL Workbench 5.2 op Microsoft Windows geïnstalleerd? Dan vind je het programma ‘mysqldump’ in de map C:Program FilesMySQLMySQL Workbench 5.2 CE.

  Met deze regel code maak je een back-up van uw MySQL-database. Pas de gegevens aan voor je eigen domein en database. Plak ten slotte het volgende commando, als één regel in het venster van de CLI:

  mysqldump --host=mysql.domein.nl
   --user=gebruikersnaam
   --password=wachtwoord
   --opt
   --routines
   --all-databases > bestandsnaam.sql

  Je vindt uitgebreide informatie over de beschikbare opties in de (Engelstalige) documentatie van de mysqldump command line tool.

 • Hoe optimaliseer je een MySQL database?

  Keeping your MySQL database lean and mean!

  In dit document gaan we in op het optimaliseren van een MySQL­-database. “Waarom?”, vraag je je wellicht af. Onze ervaring leert dat een opgeblazen en slecht onderhouden MySQL­ database één van de grootste oorzaken is van een trage website. Voor een vlot reagerende website is het belangrijk om aandacht te besteden aan het optimaliseren van de achterliggende database.

  We proberen dit document zo toegankelijk mogelijk te houden. Gaat het misschien toch jouw pet te boven en heb je hierover vragen, schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We helpen je graag.

  Lees meer »

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.