Mail Xchange

Mail Xchange

 • Een ‘Bericht van afwezigheid’ instellen

  OX App Suite | Bericht van afwezigheidJe bent een paar dagen niet op kantoor en dus onbereikbaar voor klanten. Het is echter onbegonnen werk om iedereen persoonlijk op de hoogte te stellen van je absentie. In je Vevida webmail kun je snel en simpel een Bericht van afwezigheid aanmaken voor je Vevida e-mailaccounts. Degenen die jou tijdens je afwezigheid een mailtje sturen, krijgen dan automatisch een reply dat je afwezig bent en tot wanneer je weg blijft.

  Lees meer »

 • Gebruikershandleiding OX App Suite

  Dankzij het gebruik van de OX App Suite-technology voor onze Mail Plus wordt voor jou het online werken een stuk simpeler en leuker. Toch kunnen we ons voorstellen dat je in het begin moet wennen aan het nieuwe uiterlijk en alle slimme functies. Het kan zelfs zo zijn dat je met vragen zit.

  Daarom hebben we voor jouw gemak de Nederlandse gebruikershandleiding van OX App Suite (versie 7.4.2) op onze website geplaatst.

  Zit je na het raadplegen hiervan toch nog met vragen, neem dan gerust even contact op met onze klantenservice.

 • Hoe geef ik het OX Text-document een naam?

  Een document een naam geven is vrij eenvoudig. Zodra je een nieuw document hebt aangemaakt kun je in de werkbalk onder Bestand de gewenste bestandsnaam invullen.

 • Hoe integreer ik Facebook en Twitter met mijn e-mail?

  Het mooie aan E-mail bij Vevida is dat je dankzij de achterliggende technologie (OX App Suite) vrijwel alle applicaties die je dagelijks gebruikt in één handige interface bij elkaar hebt. Twitter mag uiteraard niet ontbreken. Het is daarom heel eenvoudig om deze sociale accounts aan je portaal toe te voegen. De stappen die je moet doorlopen zijn voor alle sociale media gelijk. Het is helaas niet mogelijk om je Facebook account aan je portaal toe te voegen.

  Lees meer »

 • Hoe kan ik mijn portaalinstellingen in OX App Suite aanpassen

  Het mooie aan de OX App Suite is dat je zelf bepaal welke widgets je ziet als je in OX aan het werk bent. Zo kun je bij Portaalinstellingen zelf instellen of je taken, e-mail, afspraken, sociale media en verjaardagen zichtbaar zijn in je portaal in OX App Suite. Het aanmaken van deze widgets is zeer eenvoudig. Wat je precies te zien krijgt, hangt wel af van wat je in je mailbox en takenlijst hebt staan.

  Lees meer »

 • Hoe krijg ik een Mail Xchange-account?

  Bent u al klant van Vevida? Dan ziet u – nadat u bent ingelogd op uw webmail – in het portaal van OX App Suite ­een tegel met informatie over onze speciale Mail Xchange-aanbieding. U kunt Mail Xchange direct bestellen of eerst 30 dagen gratis proberen. Snelle beslissers profiteren bovendien van een zeer gunstige introductieprijs. U betaalt slechts 4,95 euro per maand per account.

 • Hoe maak ik een OX Text-document aan?

  Een document aanmaken in OX Text is heel eenvoudig. Ga naar Drive in OX App Suite en volg de onderstaande stappen.

  Lees meer »

 • Hoe maak ik een standaardondertekening voor mijn e-mail?

  Het mooie van Mail Plus is dat je voor al jouw e-mailaccounts aparte ‘handtekeningen’ kunt aanmaken. Zo kun je een speelse persoonlijke ondertekeningen klaarzetten voor je privé e-mailaccount en een ondertekening met een serieuze toon voor je zakelijke account.

  Lees meer »

 • Hoe maak submappen aan in e-mail, taken, agenda’s en bestanden?

  Het aanmaken van (sub)mappen in agenda’s, taken, e-mail en bestanden (dat laatste is alleen beschikbaar voor gebruikers van Mail Xchange) is vooral handig als je met verschillende projecten tegelijk bezig bent. Door aparte mappen aan te maken, houd je een duidelijk overzicht!

  Lees meer »

 • Hoe plaats ik documenten in Drive?

  Je kunt snel en simpel documenten toevoegen aan Drive, de plek voor al je bestanden. Door vooraf al diverse mappen aan te maken (bijvoorbeeld Privé en Werk) kun je de documenten meteen in de juiste map importeren. Dat gaat als volgt in zijn werk.

  Lees meer »

 • Hoe sla ik een OX Text-document op?

  Het fijne aan OX Text is dat je het document tussentijds niet hoeft op te slaan om wijzigingen bij te houden. Dat doet de tekstverwerker zelf al, continu. Op die manier gaat er geen bewerking verloren. Zelfs niet als de ene persoon de bewerking van de ander overneemt of de stroom plotseling uitvalt. In dat laatste geval worden de gegevens automatisch hersteld zodra je OX App Suite weer opstart, of je krijgt de vraag om te herstellen.

 • Hoe zet ik een OX Text-document in Drive van OX App Suite?

  Er zijn verschillende manieren om je documenten eenvoudig te importeren naar Drive (de plek waar al je bestanden staan) in OX App Suite. De snelste optie is door zo’n document vanaf je bureaublad naar de betreffende map in Drive te slepen.

  Lees meer »

 • In OX App Suite uw Vevida e-mailadres doorsturen naar andere accounts

  Het is soms heel praktisch om mailtjes die binnenkomen op je Vevida e-mailadres te laten doorsturen naar een ander e-mailadres (intern of extern). Denk daarbij aan mailtjes die voor verschillende personen binnen jouw organisatie interessant zijn. Neem bijvoorbeeld klachten van klanten. Je hebt daarvoor een e-mailadres aangemaakt: klachten@bedrijfsnaam.nl. Je kunt de mailtjes die op dat adres binnenkomen automatisch laten doorsturen naar meerdere personen. Hoe?

  Lees meer »

 • In OX Text samenwerken aan hetzelfde document?

  In OX Text samenwerken met anderen is heel eenvoudig. Het is dan wel belangrijk dat iedereen de juiste maprechten heeft.

  Lees meer »

 • Kan ik mijn contacten en agenda synchroniseren zonder het component Mail Xchange?

  Nee, het synchroniseren van uw agenda en contacten met andere systemen is alleen mogelijk als u daarnaast ook een het component Mail Xchange hebt. Wilt u gegevens synchroniseren met uw pc, Mac of smartphone, dan kunt u dit 30 dagen uitproberen. Klik hiervoor in Webmail op de speciale actie-tegel en volg de aanwijzingen. Zijn er meer gebruikers binnen uw domein die het component Mail Xchange hebben, dan kunt u uw contactpersonen, agenda en documenten met ze delen.

  Onze webmail biedt wél standaard de functionaliteit om uw e-mail, taken, contacten en agenda online te beheren.

 • Kan ik ook op een andere manier mijn bestanden benaderen?

  Het is mogelijk om via WebDAV een verbinding te maken met je bestanden in Drive van OX App Suite. Op deze manier kun je snel en eenvoudig je documenten raadplegen, downloaden en vervangen.

  Waarschuwing: Als je een bestand verwijdert uit een WebDAVmap, delete je alle versies en dus niet alleen de huidige. Een specifieke versie verwijderen kan alleen online via Open-Xchange. Bij het uploaden van bestanden via WebDAV worden geen versies bijgewerkt.

  Lees meer »

 • Mail Xchange instellen op Android

  Het installeren van een account van Open-Xchange op Android komt in grote lijnen overeen met die voor de verschillende andere merken. We gaan in deze beschrijving uit van de Samsung Galaxy S2 en Galaxy Tab2. Bij andere toestellen of Androidversies kan dit lichtelijk afwijken. Het is belangrijk om te weten dat het een Exchange (Active Sync) account moet zijn.

  Lees meer »

 • Mail Xchange op de iPhone of iPad

  Het is zó handig om op weg naar een volgende afspraak nog even snel je e-mail te checken of een volgende afspraak in te plannen. Met Mail Xchange op je iPhone of iPad is dat ‘a piece of cake’. Om je e-mail, agenda en taken in Mail Xchange naar volle tevredenheid op je iPhone of iPad te kunnen gebruiken, moet je op jouw mobiele apparaat de volgende stappen doorlopen:

  Lees meer »

 • Vevida e-mail op mijn Mac

  Veel klanten vragen zich af of ze hun Vevida e-mailaccounts, agenda en taken van E-mail ook kunnen integreren met hun Mac. Het antwoord daarop is eenvoudig: ja, dat kan.

  Lees meer »

 • Waar vind ik OX Text?

  OX Text heeft een eigen menuknop in de OX App Suite. Gebruikers met een Mail Xchange account  vinden de tekstverwerker in de menubalk bovenin de pagina. OX Text is een slimme en intuïtieve  tekstverwerker, die tussentijds automatisch alle wijzigingen opslaat, continu. Zo gaat er geen bewerking verloren. Helaas is OX Text alleen beschikbaar voor Mail Xchange gebruikers. Heb je een Mail Plus account en ben je inmiddels nieuwsgierig geworden naar OX Text? Geen probleem! Breid Mail Plus uit met Mail Xchange en ga direct met OX Text aan de slag!

 • Wat is OX App Suite?

  OX App Suite van Open-Xchange is de slimme technologie achter ons krachtige webmailsysteem. OX App Suite maakt het beheren van jouw e-mail, agenda, taken en contacten eenvoudiger dan ooit. Dagelijkse taken, zoals het ontvangen en versturen van e-mail, het plannen van afspraken en het bijwerken van jouw adresboek verricht je vanuit één overzichtelijk programma. Waar ter wereld je ook bent. Zolang er internet is, heb je op elk gewenst dankzij OX App Suite toegang tot je e-mail van Vevida. Op die manier ben je niet beperkt in je werkzaamheden.

  Lees meer »

 • Wat is OX Text?

  OX Text is een volledig in OX App Suite geïntegreerde tekstverwerker. Alleen houders van een Mail Xchange account kunnen er direct mee aan de slag. Dankzij OX Text kunnen diverse collega’s als één team tegelijkertijd online een tekstbestand bewerken.

  Lees meer »

 • Welke bestandstypen worden door OX Text ondersteund?

  OX Text is volledig compatibel met alle tekstbestandstypen: van Microsoft Word tot OpenOffice. Hoe eenvoudig kan het zijn? De waarschuwing ‘Word ondersteunt dit formaat niet’ zult u in OX Text niet zien. Zelfs als het document features bevat als Smart Art en Charts – eigenschappen die OX Text zelf niet heeft – dan nog kan het document probleemloos worden bewerkt. Zowel in teamverband als online. Dankzij een handige ingebouwde tool kan het betreffende Smart Art-onderdeel zelfs worden verplaatst of geschaald. Er gaat geen waardevolle informatie verloren.

 • Werkt Mail Xchange samen met Outlook?

  Open-Xchange maakt gebruik van de standaard protocollen caldav en carddav. Dit wordt standaard niet ondersteund door Outlook. Omdat Microsoft haar eigen protocollen gebruikt om te synchroniseren en de standaard protocollen niet ondersteund, kunt u Mail Xchange niet gebruiken in combinatie met Outlook.

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.