E-mail

E-mail

 • Anderen krijgen een foutmelding wanneer zij mij mailen

  De meest voor de hand liggende oorzaak voor dit probleem is dat je mailbox veel te vol zit. Het beste wat je in dit geval kunt doen, is zo veel mogelijk oude berichten verwijderen. Alles van voor een bepaalde datum moet je gewoon weggooien.

  Lees meer »

 • Bestandsgrootte bijlagen

  Bij Vevida is er voor gekozen de restricties voor e-mail bijlagen erg ruim in te stellen. De limiet is voor inkomende en uitgaande e-mail is 250 MB. Meer dan voldoende dus.

  Let wel op bij het versturen van erg grote bijlagen dat de ontvangende mailservice misschien lagere limieten hanteert. Gmail bijvoorbeeld accepteert ontvangen berichten met een maximale grootte van 50MB. Ook kunnen e-mailprogramma’s zelf restricties hanteren voor de maximale grootte van een bijlage.

   

 • E-mail blacklist

  Vevida maakt op zijn mailservers van een aantal technieken gebruik om spam tegen te gaan. Het blokkeren van IP-adressen, domeinen en/of e-mailadressen van bekende spammers en spam ondersteunende providers is hier onderdeel van. Op deze pagina staat een overzicht.
  Deze lijst wordt samengesteld aan de hand van de mailqueue en maillogs op onze mailservers, klachten die Vevida van haar klanten ontvangt en in samenwerking met collega-providers.

  Lees meer »

 • E-mail instellen in Mozilla Thunderbird

  Je hebt in MyVevida net een nieuw e-mailadres aangemaakt. Hoe kun je dit adres vervolgens toevoegen aan Mozilla Thunderbird? Dat hangt er een beetje vanaf of dit het eerste account is dat je instelt of dat er al een of meer accounts aanwezig zijn. Wij leggen je beide opties uit.

  Lees meer »

 • E-mail instellen in Outlook 2013

  In dit artikel lees je hoe je jouw Vevida e-mail instelt in je e-mailprogramma Office Outlook 2013. Wij gaan hierbij uit van de volgende randvoorwaarden: inkomende e-mail via het IMAP-protocol, uitgaande e-mail via een beveiligde SMTP-verbinding, geen autodiscovery van instellingen.

  Lees meer »

 • E-mail instellen op smartphone of tablet

  Het is een van de meest gestelde vragen aan onze klantenservice: Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn smartphone of tablet? Veel klanten weten wat hun gebruikersnaam is, evenals hun wachtwoord en de hostnaam die moet worden ingevuld.

  Toch gaat het nog heel vaak fout. Hoe kan dat? Pieter Daalder van onze klantenservice legt het uit.

  Lees meer »

 • E-mail via Batched SMTP

  Van oudsher wordt e-mail over internet verstuurd via SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). SMTP gaat ervan uit, dat de ontvangende computer permanent online is (verbinding heeft met internet). Met de opkomst van de internetter wiens computer niet altijd online is, werd een aantal alternatieven voor SMTP bedacht.

  Lees meer »

 • E-mailadres aanmaken

  Voor het aanmaken van een nieuw e-mailadres kun je terecht in MyVevida. Kies in het beginscherm onder Domeinen & hosting voor het domein waarvoor je een e-mailadres wilt aanmaken.

  Lees meer »

 • E-mailfoutmeldingen eenvoudig zelf oplossen

  We hebben ze allemaal wel een paar keer voorbij zien komen: de foutmeldingen als we geen e-mail meer kunnen ophalen of versturen. Maar wat betekenen al die codes precies. Soms zie je door het bos de bomen niet meer. Om jou een beetje op weg te helpen, geven wij voorbeelden van veel voorkomende foutcodes en -meldingen. Wat kun je doen aan e-mailfoutmeldingen?

  Lees meer »

 • E-mailinstellingen

  Je hebt een e-mailaccount aangemaakt in MyVevida en dat wil je nu op al je (mobiele) apparaten gebruiken. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Dat regel je met door op die apparaten de onderstaande instellingen in te voeren. We raden altijd aan gebruik te maken van IMAP, waarbij de mail op onze server bewaard blijft.

  Voor zowel de inkomende als de uitgaande e-mail is het gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord verplicht. De gebruikersnaam is het betreffende e-mailadres. Het wachtwoord hiervan kan via MyVevida worden ingesteld.

  Serverinstellingen inkomende e-mail

  server: imap.vevida.com
  serverpoort: 143
  beveiliging: TLS (alle certificaten) of SSL

  Serverinstellingen uitgaande e-mail

  server: smtp.vevida.com
  serverpoort: 587
  beveiliging: TLS (alle certificaten) of SSL

 • E-mails doorsturen andere accounts

  Het is soms heel praktisch om e-mails die binnen komen te laten doorsturen naar een ander e-mailadres (intern of extern). Denk daarbij aan mailtjes die voor verschillende personen binnen jouw organisatie interessant zijn. Neem bijvoorbeeld klachten van klanten. Je hebt hiervoor een apart e-mailadres aangemaakt: klachten@bedrijfsnaam.nl. Je kunt de mailtjes die op dat adres binnenkomen automatisch laten doorsturen naar meerdere personen. Hoe? Ga als volgt te werk:.

  Lees meer »

 • Headers van een e-mail lezen

  Een e-mail bestaat uit twee (2) delen: De header en de body. Om te achterhalen waar een spam- of virusmail vandaan komt, zijn de volledige headers van de betreffende e-mail nuttig. Hierin staat informatie over de afzender, maar ook over de wegen die een e-mail heeft afgelegd.
  De header wordt gevormd door een aantal regels, vanaf de eerste tot aan de eerste lege regel. Alles wat na de eerste lege regel komt, is de body, het feitelijke bericht.

  Lees meer »

 • Hoe voorkom ik dat mijn mail voor spam wordt aangezien?

  Het kan een keer gebeuren dat een door jou verstuurde e-mail bij de ander in zijn/haar spambox belandt. De grote e-mailverwerkers zijn namelijk continu bezig om spam te bestrijden. Vooral omdat naar schatting 70 tot 90 % van alle verzonden e-mails eigenlijk spam is. Google (Gmail) en Microsoft (Hotmail, Live en Outlook) zijn mede hierdoor strenger geworden. Deze partijen controleren nu of de afzender een SPF-record heeft ingesteld (SPF staat voor Sender Policy Framework). Met als gevolg dat ook reguliere mail in de spamfolder terecht kan komen. Wij leggen je uit wat je eraan kunt doen om dit te voorkomen.

  Lees meer »

 • Ik zie de e-mail wel op mijn computer maar niet op mijn smartphone

  In een tijd dat we overal en altijd bereikbaar willen zijn, ook qua e-mail, is het uitermate onhandig als u de e-mails die u wel op uw pc hebt staan niet terug ziet op uw smartphone. De meest waarschijnlijke oorzaak is dat u op de pc uw e-mail als POP3 hebt ingesteld in plaats van IMAP.

  Lees meer »

 • Inloggen op je webmail bij Vevida (e-mail)

  Je wilt inloggen op je webmail bij Vevida. Webmail is ons online portaal voor jouw e-mail bij Vevida. Je vindt de inlog boven in de blauwe balk op vevida.com. Klik op Webmail en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord (let op: deze wijkt af van je inlog van MyVevida!).

  Lees meer »

 • Problemen met e-mail versturen vanaf uw site

  Als e-mail die is verzonden vanaf je website niet aankomt, controleer dan de volgende punten:

  • Is de afzender gedefinieerd als een geldig e-mail adres (naam@example.com)?
   De reden hiervoor is dat veel mailservers (waaronder de mailservers van Vevida) geen mail accepteren als er geen afzender voor is gedefinieerd.
  • Is de geaddresseerde van de e-mail gedefinieerd als een geldig e-mail adres (uwnaam@example.com)?
   Anders weet de mailserver niet waar de mail naartoe moet worden gestuurd.
  • Zijn de regeleinden in de body (de tekst) van de e-mail gemarkeerd met zowel een carriage return (ASCII code 13) als een line feed (ASCII code 10)?
   In ASP kan dit worden aangegeven met & vbcrlf. Zie ook in ons voorbeeld mailscript.
   In PHP kan dit worden aangegeven met rn. Zie ook de website http://cr.yp.to/docs/smtplf.html voor meer informatie.
  • Is er geen enctype gedefinieerd in het formulier?
   Als er wel een enctype is gedefinieerd, zal het mailform niet werken.
 • Verschil tussen MyVevida en Webmail

  Als je op Vevida.com bent, zie je boven in de blauwe balk ‘MyVevida’ en ‘Webmail’ staan. Achter beide links opent zich een inlogscherm. Maar wat is nou precies het verschil is tussen MyVevida en Webmail?

  Het is eigenlijk vrij simpel: MyVevida is ons klantenportaal waar jij alle informatie terugvindt over de diensten die je bij ons afneemt. En Webmail gebruik je om in te loggen voor het bekijken en versturen van je e-mail.

 • Wachtwoord voor mijn e-mailadres aanpassen in MyVevida

  Het wachtwoord van je e-mailadres kun je eenvoudig zelf aanpassen in ons klantenportaal MyVevida. Log eerst in met je e-mailadres en wachtwoord.

  Lees meer »

 • Wat is het verschil tussen cc en bcc?

  Er zijn verschillende manieren waarop u een e-mail kunt versturen. De meest voorkomende is een e-mail aan één persoon. U typt dan gewoon de naam van de geadresseerde in de eerste adresregel en drukt op verzenden. U kunt een e-mail ook als cc (kopie) of bcc (blinde kopie) mailen.

  Lees meer »

 • Wat is het verschil tussen een mailbox en een doorstuuradres?

  Het grote verschil is dat een doorstuuradres geen opslagruimte heeft en de mailbox wel. De mailbox is – zeg maar – jouw brievenbus. Daarin komen dus alle e-mailtjes binnen van de e-maladressen die je daar naartoe leidt. Zo worden ook alle e-mails van het doorstuuradres – wat eigenlijk een e-mailadres is – doorgestuurd naar het doeladres.

  Lees meer »

 • Wat kan ik doen tegen spam?

  Het is vaak ergernis nummer 1: spam. E-mails van bedrijven waarvan u verschoond wenst te blijven. Toch komt het voor dat deze door de mazen van het spamfilter glippen. Vaak is dat afhankelijk van de strengheid waarmee u uw spamfilter hebt ingesteld. U kunt de mate waarin spam wordt tegengehouden zelf aanpassen in MyVevida.

  Lees meer »

 • Wat kun je doen in Webmail Vevida?

  Wat kun je doen in webmail Vevida? Webmail is ons online portaal voor jouw e-mail bij Vevida. Als jij bij ons een hostingpakket hebt en over internet beschikt, kun je overal ter wereld via onze website verbinding maken met dit portaal en je e-mail beheren. Klik op Webmail en log in. In het dashboard van je Webmail bij Vevida vind je naast je e-mailaccount ook een agenda.

  Lees meer »

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.