Domein

Domein

 • DNS en subdomeinen

  DNS staat voor Domain Name System.
  Het systeem behelst een wereldwijde gedecentraliseerde database van domeinnamen die hiërarchisch is opgebouwd.
  In de beginjaren van het internet waren er slechts enkele honderden computers permanent op het netwerk aangesloten. Iedere computer had een unieke naam (‘flat name’) en een adres in getallen. Alle adressen en bijbehorende namen werden destijds opgeslagen in een groot tekstbestand met de naam HOSTS.TXT.

  Lees meer »

 • DNS-records @ en www wijzigen

  Je kunt de DNS-records van je domein wijzigen in ons klantenportaal MyVevida. Kies eerst de betreffende domeinnaam onder Domeinen & hosting.

  Op het tabblad Website zie je de knoppen DNS-zone wijzigen en Hostheaders en subdomeinen wijzigen.

  De DNS-records @ en www zijn standaard gekoppeld aan hostheaders voor je website. Je moet die daarom eerst verwijderen. Dat kan alleen als je eerst (minstens) een nieuwe hostheader voor je website aanmaakt — bijvoorbeeld test. Daardoor heb je dan automatisch een nieuw subdomein: test.domein.nl.

  • Klik op de knop Hostheaders en subdomeinen wijzigen
  • Typ ‘test’ bij Naam
  • Klik op Toevoegen
  • Klik op het rode kruisjes achter @ en www om deze hostheaders te verwijderen
  • Sluit het venster Hostheaders en subdomeinen wijzigen

  De DNS-records @ en www zijn nu verwijderd. Je kunt ze ten slotte zelf opnieuw aanmaken:

  • Klik op de knop DNS-zone wijzigen
  • Typ @ bij Recordnaam
  • Typ het IP-adres bij Recordwaarde

  Herhaal deze stappen voor het DNS-record www.

 • Domein doorschakelen

  Wil je een domein doorschakelen naar een andere website? Met ons pakket Domein doorschakelen kan dat eenvoudig. Je kunt het domein doorverwijzen naar je eigen website of een persoonlijke profielpagina (van bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn, Twitter of Hyves).

  Bestel een domein via onze website om door te schakelen. Je kunt de doorschakeling zelf instellen en naar wens aanpassen in ons klantenportaal MyVevida.

  Heb je al een domein met een ander pakket en wil je dat doorschakelen? Onze klantenservice legt je graag uit hoe je dat doet. We hebben ook een paar voorbeelden waarmee je zelf aan de slag kunt.

 • Domein opzeggen

  Wij vinden het jammer dat je van plan bent om op te zeggen. Maar als dat toch echt je wens is, kun je dat het snelst zelf in MyVevida doen. Ga naar Domeinen & hosting om te zien wanneer het jaarcontract van het domein verloopt. Houd rekening met een opzegtermijn van één maand.

  Klik op de domeinnaam en vervolgens op het kopje Pakket. Hier kun je de domeinnaam opzeggen. Heb je andere domeinnamen gekoppeld aan je pakket? Dan moet je eerst de koppeling(en) daarvan wijzigen voordat je kunt opzeggen. De opzegtermijn gaat in op het moment dat je opzegt. Je kunt het domein gewoon tot het einde van het jaarcontract blijven gebruiken.

  Wij vinden je mening over onze service erg belangrijk. Wil je aan ons laten weten wat je daarvan vindt en waarom je wilt opzeggen? Onze klantenservice hoort dat graag.

  Lees meer »

 • Domein registreren

  Wil je een nieuwe domeinnaam registreren? Dat kan gemakkelijk via onze website. Je domein is dan meestal al binnen een paar minuten klaar om te gebruiken. Kies je voor online betalen, dan wordt dat domein direct geregistreerd en opgeleverd.

  Heb je bij een andere provider een domein geregistreerd dan kun je dat domein ook verhuizen naar Vevida. Soms moet je daarvoor formulieren invullen en opsturen. Daarbij helpen we je natuurlijk. Wij zorgen ervoor dat dit zonder zorgen verloopt.

  Wil je meer weten over het registreren of verhuizen van een domein? Vraag het onze klantenservice.

 • Domein verhuizen

  Verhuizen is spannend, maar dikwijls ook veel gedoe. Daarom nemen wij je graag deze zorgen uit handen. Wij weten precies wat er bij de verhuizing van je domein komt kijken.

  Lees meer »

 • Domeinhouder wijzigen

  De domeinhouder is eigenaar van een domein — een unieke plek op het internet. Daarom is het belangrijk dat jouw domein op de juiste naam is geregistreerd. Juist bij een zakelijke geschil kan het eigendom van een domein vervelende gevolgen hebben. Is het domein geregistreerd op je persoonlijke naam, de naam van je organisatie, of zelfs van een van je medewerkers?

  Lees meer »

 • Inloggen in MyVevida

  Inloggen in MyVevida is eenvoudig. MyVevida is ons klantenportaal waar jij alle informatie terugvindt over de diensten die je bij ons afneemt. Om in te loggen ga je naar vevida.com en klik je bovenin de blauwe balk op de link MyVevida.

  Lees meer »

 • Subdomein gebruiken

  Bezoekers kunnen je website bereiken via de naam van je domein. Sommige domeinen gebruiken ook een subdomein om dezelfde (of juist andere) inhoud aan bezoekers te tonen. Het bekendste subdomein is “www”.

  Je kunt ook zelf een ander subdomein instellen via ons klantenportaal MyVevida. Ga naar het tabblad “Website” van je domein en klik op “Hostheaders en subdomeinen instellen”. Typ de naam van je nieuwe subdomein in het veld “Naam” en klik op de knop “Toevoegen”. Het subdomein is na ongeveer 15 minuten klaar om te gebruiken.

  Lees meer »

 • Subdomein naar een map verwijzen

  Je kunt een subdomein instellen, zodat het naar de onderliggende map van je website verwijst. Daarvoor maak je een nieuw subdomein aan en stel je de verwijzing in met een configuratiebestand: web.config.

  Een nieuw subdomein aanmaken

  Voor het subdomein test.domein.nl aan te maken bij het domein domein.nl ga je als volgt te werk:

  Een nieuw subdomein maak je aan in ons klantenportaal MyVevida. Kies eerst de domeinnaam (domein.nl) onder Domeinen & hosting.

  • Klik op de link Website
  • Klik op de knop Hostheaders en subdomeinen wijzigen
  • Typ ‘test’ bij Naam
  • Klik op Toevoegen

  Het subdomein naar een map laten verwijzen

  Gebruik het voorbeeldscript uit het artikel Eigen website voor subdomein om het nieuwe subdomein naar de juiste map te laten verwijzen. Je subdomein is nu klaar om te gebruiken.

 • Waar in MyVevida kan ik de nameservers wijzigen?

  Het aanpassen van de nameservers kun je helaas niet zelf doen. Om de nameservers te wijzigen kun je een melding aanmaken in MyVevida. Je doet dit door rechtsboven te kiezen voor Vragen en hierna voor Vraag stellen. Als je de gewenste instellingen hier doorgeeft aan de klantenservice dan regelen ze dit graag voor je.

 • Waar vind ik de DNS-instellingen van mijn domein?

  De DNS-instellingen van jouw domein kun je terugvinden in MyVevida. Die staan onder het kopje DNS. Log eerst in op MyVevida. Gebruik hiervoor je e-mailadres en wachtwoord.

  Lees meer »

 • Wat kun je doen in MyVevida?

  MyVevida is ons klantenportaal waar jij alle informatie terugvindt over de diensten die je bij ons afneemt. Hier zie jij welke domeinnaam je bij ons hebt geregistreerd en op welk hostingpakket je website draait. Heb je meer dan één domeinnaam dan kun je in MyVevida zien of je deze bijvoorbeeld hebt ‘geparkeerd’ of hebt ‘doorgeschakeld naar een hoofddomein’.

  Lees meer »

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.