Microsoft SQL server

Microsoft SQL server

 • Access Databases

  In een ver verleden was het gebruikelijk om voor dataopslag op een ASP-website gebruik te maken van Access. Deze eenvoudige databasetool wordt standaard geleverd bij bepaalde Office versies. Echter, deze database is nooit gemaakt voor toepassing op het internet, als database voor een website of web-applicatie.

  Bij Vevida kun je beperkt gebruik maken van een Microsoft Access database, als back-end voor jouw website. Maar let op: Microsoft ondersteunt officieel geen Access-databases in een websiteomgeving en daarom raden wij het gebruik van Access-databases af. Je vindt meer informatie hierover in de ASP.NET Data Access FAQ van Microsoft.

  Lees meer »

 • Microsoft SQL Server Databases

  Microsoft SQL Server is het professionele relationele databasesysteem van Microsoft. Het vormt de basis voor moderne toepassingen voor web-applicaties ene-commerce. Met Microsoft SQL Server kunnen dergelijke toepassingen heel snel ontwikkeld en ingezet worden. Met SQL Server leg je een solide basis voor een succesvolle webapplicatie met professionele performance, veiligheid en gebruiksgemak.

  Vevida beschikt over een modern SQL Server cluster, gebaseerd op SQL Server 2017. Binnen dit cluster bieden wij op moderne hard- en software zowel shared als dedicated SQL Server databases aan. Uiteraard regelen wij passende beveiliging van uw gegevens, zorgen wij voor het bijwerken van de software en staan deskundige database-beheerders klaar om uw vragen te beantwoorden.

  Lees meer »

 • SQL Server Compact Databases

  Je kunt bij Vevida nog gebruik maken van een SQL Server Compact of SqlCe-database als back-end voor jouw website. Dit was voorheen het standaard databaseformaat in het ontwikkelprogramma WebMatrix van Microsoft. Inmiddels is de ondersteuning voor Webmatrix gestopt. Microsoft adviseert nu Visual Studio Code voor moderne web-applicaties en websites.

  Lees meer »

 • SQL Server Management Studio

  Microsoft heeft een gratis hulpmiddel ter beschikking gesteld waarmee je zelf je database kan beheren. Dit hulpmiddel is de SQL Server Management Studio, afgekort SSMS. SQL Server Management Studio zorgt ervoor dat je eenvoudig kan verbinden met het Vevida SQL Server 2017 cluster, en allerlei handelingen kan uitvoeren via de grafische gebruikersinterface. Daarnaast kan je ook rechstreeks queries uitvoeren op je database.

  Lees meer »

 • SQL Server-database grootte opvragen

  Een Microsoft SQL Server database is gebonden aan een bepaalde grootte en hoeveelheid opslagruimte. Hoeveel dat is verschilt per hostingpakket en uitbreiding. Als je graag wilt weten hoe groot jouw SQL Server database is dan kun je hiervoor twee stored procedures gebruiken: sp_helpdb en sp_spaceused.

  Je vindt informatie over deze stored procedures op:

  Let wel dat beide stored procedures verschillende uitvoer kunnen genereren doordat verschillende berekeningen worden uitgevoerd.

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.