FAQ Administratie

Contactgegevens wijzigen

Je kunt bij ons op verschillende manieren de adresgegevens of contactpersoon wijzigen. We leggen je uit welke manieren dat zijn. Let op, de tenaamstelling wijzig je door een contractovername.

Contract opzeggen

Wij vinden het jammer dat je het contract bij ons wilt opzeggen. Maar als dat je wens is, kun je dat het snelst zelf in MyVevida regelen. Ga naar “Domeinen en Hosting” om te zien wanneer het contract automatisch verlengd wordt. Houd rekening met een opzegtermijn van één maand voor deze verlengdatum.

Contract/factuur op een andere naam zetten

Wil je jouw contract of domeinnaam op een andere naam zetten? Daarvoor heb je een contractovername nodig. Het juridische eigendom van jouw domeinnaam wordt dan overgedragen naar een andere (rechts)persoon. Maar ook als je een andere handelsnaam van jouw bedrijf als eigenaar wilt opgeven, moet dat via een contractovername.

Dubbele betaling

Heb je te veel geld aan ons betaald? Neem contact op via info@vevida.com of bel met onze klantenservice: 050-2110100. Wij zorgen ervoor dat je het teveel betaalde bedrag op je rekening krijgt teruggestort of dat er een verrekening plaatsvindt. Let op: onze medewerker vraagt je naar jouw rekeningnummer.

Faillissement

Bij een faillissement is de curator juridisch verantwoordelijk voor je contract met Vevida. Alleen de curator kan het contract opzeggen of wijzigen. Als de tenaamstelling aangepast moet worden dan kan dit door middel van een contractovername. De curator moet tekenen namens de huidige klant.

Heb je een creditfactuur ontvangen?

Als je een (deel)creditfactuur ontvangt dan mag je het creditbedrag in mindering brengen op de oorspronkelijke factuur. Het eventuele restbedrag kun je aan ons betalen onder vermelding van het factuurnummer.

Hoe kan ik betalen?

De wijze waarop je kunt betalen is afhankelijk van de volgende zaken: bestel je voor het eerst bij ons of ben je al langer klant? En gaat het om een nieuwe bestelling of betreft het een verlenging van een bestaand contract?

Mijn bedrijf is gestopt

Als je bedrijf is gestopt betekent het niet dat je contract voor je domein automatisch  beëindigd wordt. Misschien wil je het domein wel behouden, zet dan het contract over op je eigen of een andere naam. Je kunt kiezen voor een ander pakket als je geen website meer wilt gebruiken. Als je het domein niet meer wilt dan moet je het contract opzeggen. Houd wel rekening met de opzegtermijn.

Mijn factuur klopt niet

Wij vinden het heel vervelend als onze factuur aan jou niet klopt. Excuses voor het ongemak dat we je hiermee bezorgen. Neem alsjeblieft zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice voor uitleg en/of een eventuele creditfactuur. Dat kan via info@vevida.com of per telefoon 050-2110100.

Naamswijziging doorgeven

Er zijn verschillende redenen waarom je aan ons een naamswijziging moet doorgeven. Zo kan het zijn dat de bedrijfsnaam wijzigt of je staat op het punt je domeinnaam te verkopen. Mogelijk verandert alleen de naam van de domeinhouder of gaan de lopende contracten over op een ander.

Pagina 1Pagina 2
1 / 2

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.