Administratie

 • Adresgegevens wijzigen

  Je kunt bij ons op verschillende manieren de adresgegevens of contactpersoon wijzigen. We leggen je uit welke manieren dat zijn.

  Wijzigingen doorvoeren via MyVevida

  De snelste manier om een wijziging door te geven is door zelf je gegevens aan te passen. Dat doe je in ons klantenportaal MyVevida bij Mijn account. De nieuwe gegevens worden dan meteen in onze systemen opgeslagen.

  Je gaat als volgt te werk:

  * Log met je gebruikersnaam en wachtwoord in op my.vevida.com
  * Ga in MyVevida rechtsboven naar Mijn account
  * Klik op Gegevens wijzigen
  * Voer de gewenste veranderingen in (controleer direct even of alle andere gegevens ook nog kloppen)
  * Bevestig met Opslaan

  (Ondervind je problemen met inloggen? Kijk dan bij Ik ben mijn wachtwoord vergeten.)

  Wijzigingen doorgeven via E-mail

  Een andere manier om een adreswijziging of nieuwe contactpersoon door te geven is door het sturen van een e-mail aan onze klantenservice. Vergeet niet om naast je nieuwe adresgegevens ook je klantnummer en/of domeinnaam te vermelden.

  Wij sturen een bevestigingsbericht naar het bij ons ingestelde contact e-mailadres. Wij verwerken alleen wijzigingen die bevestigd worden vanaf dit e-mailadres. Wordt dit e-mailadres niet meer gebruikt of bestaat het niet meer? Bel ons dan vanaf het bij ons geregistreerde telefoonnummer of stuur een ondertekende brief. (Voor een snellere verwerking kun je alvast een scan of foto van de brief mailen).

  Wijzigingen doorgeven per brief

  Kunnen wij niet verifiëren dat we met de juiste persoon te maken hebben of wil je je nieuwe adresgegevens liever per brief doorgeven? Mail dan een ondertekende brief met een kopie van je identiteitsbewijs of kvk-uittreksel gescand naar: info@vevida.com

  Of stuur de ondertekende brief met een kopie van je identiteitsbewijs of kvk-uittreksel per post naar:

  Vevida
  Postbus 329
  9700 AH Groningen
  Nederland

  Vermeld in je brief of mail jouw domeinnaam of klantnummer. Soms vragen we je per e-mail de gegevens te bevestigen. We sturen altijd een bevestiging van ontvangst van de brief. Heb je niets van ons gehoord? Neem dan contact met ons op.

  Waarom zijn we zo zorgvuldig?

  Domeinnamen en bijbehorende websites zijn heel belangrijk en kunnen van grote waarde zijn voor de eigenaar. Wij willen voorkomen dat domeinnamen onrechtmatig in handen van derden vallen. Daarom neemt Vevida alleen wijzigingen aan van degene die met ons een contract is aangegaan en verifiëren wij of een wijziging legitiem is. Deze zorgvuldige werkwijze kan wellicht ingewikkeld of moeilijk lijken, maar is ook in jouw belang. De gegevens die je bij het aanvragen van het domein hebt ingevuld zijn leidend. Daarom is het zaak dat je de gegevens bijwerkt zodra daarin iets verandert.

  Wil je de (Bedrijfs-)Naam wijzigen

  Je kunt de tenaamstelling van de domeinnaamhouder niet zelf wijzigen, ook niet via MyVevida. De (rechts)persoon behorend bij deze naam is de eigenaar van het domeinen. Deze eigenaar is met Vevida een overeenkomst aangegaan. Onze facturen worden op de naam van de domeinhouder gemaakt. Een wijziging van de tenaamstelling is dan ook een juridische overdracht en daarom is er een contractovername nodig.

  Wil je jouw contract laten overnemen door een andere natuurlijke persoon of rechtspersoon? Dan moeten jullie hier samen toestemming voor geven door middel van het formulier voor contractovername. De kosten hiervoor worden in rekening gebracht bij de nieuwe domeinhouder. Ook bij het veranderen van particuliere naar zakelijke tenaamstelling gebruik je dit formulier.

  Wil je meer weten over het wijzigen van jouw adresgegevens of de naam van je contract? Vraag onze klantenservice.

 • Automatische incasso of domiciliëring terugdraaien

  Je kunt een betaling via automatische incasso of domiciliëring binnen 56 dagen laten terugdraaien. Bij de meeste banken kun je dat online regelen via internetbankieren.

  Lees meer »

 • Automatische incasso/domiciliëring

  Je kunt de jaarlijkse verlenging van je domein eenvoudig via automatische incasso (domiciliëring) betalen. Dit kan bij de meeste banken binnen Europa met IBAN rekeningnummers. Daarmee bespaar je administratiekosten per factuur.

  Lees meer »

 • Betalen na ontvangst factuur

  Wil je liever niet betalen via automatische incasso, maar het bedrag zelf overmaken voor de verlenging van je domein of je bestelling? Dat kan. Je betaalt dan wel € 5 (exclusief btw) administratiekosten per factuur. Bovendien wachten we met het registreren van je nieuwe domein totdat we je betaling hebben ontvangen. Ons rekeningnummer is IBAN NL05 ABNA 0408 3612 55 (NL) en IBAN BE06 0017 4494 4922 (BE).

  Wil je liever besparen op deze administratiekosten of je domein altijd snel registreren? Kies dan voor betalen via automatische incasso of domiciliëring. Onze klantenservice vertelt je graag meer over de betaalmogelijkheden.

 • Contactgegevens wijzigen

  De snelste manier om een wijziging door te geven is door zelf de contactgegevens te wijzigen. Dat doe je in MyVevida bij Mijn account. De nieuwe gegevens worden dan meteen in onze administratie opgeslagen. Natuurlijk kan je ook contact opnemen met onze klantenservice. Lees hier verder welke mogelijkheden er zijn.

 • Contract opzeggen

  Wij vinden het jammer dat je het contract bij ons wilt opzeggen. Maar als dat je wens is, kun je dat het snelst zelf in MyVevida regelen. Ga naar “Domeinen en Hosting” om te zien wanneer het jaarcontract van je domein verloopt. Houd rekening met een opzegtermijn van één maand.

  Klik op de domeinnaam die je wilt opzeggen en kies voor “Pakket”. Klik in het volgende scherm op de link “Contract opzeggen”. Let op: je kunt een hostingpakket niet opzeggen als daaraan nog domeinnamen gekoppeld zijn.

  Wij vinden je mening over onze service erg belangrijk. Wil je aan ons laten weten wat je daarvan vindt en waarom je wilt opzeggen? Onze klantenservice hoort dat graag.

  Lees meer »

 • Contract overdragen

  Wil je jouw contract of domeinnaam op een andere naam zetten? Daarvoor heb je een contractovername nodig. Het juridische eigendom van jouw domeinnaam wordt dan overgedragen naar een andere natuurlijke of rechtspersoon. Maar ook als je een andere handelsnaam van jouw bedrijf als eigenaar wilt opgeven, moet dat via een contractovername.

  Lees meer »

 • Contract verlengen

  Je hoeft zelf niets te doen om je contract te verlengen. Sinds de oplevering van jouw domein heb je een jaarcontract en dat wordt jaarlijks  door ons verlengd. Tenzij je tijdig voor de vervaldatum opzegt. Wij zorgen er tevens voor dat jouw domeinregistratie jaarlijks wordt verlengd. Je krijgt voor de vervaldatum een factuur voor de verlenging van het contract.

 • Creditfactuur

  Heb je ten onrechte een factuur van ons ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Je ontvangt binnen enkele dagen een creditfactuur, waarmee het saldo van de verstuurde factuur in onze administratie is verrekend. Je hoeft het factuurbedrag dan niet aan ons te betalen.

  Heb je de factuur inmiddels wel betaald? Laat dit ons zo snel mogelijk weten. Wij zorgen ervoor dat het betaalde bedrag op je rekening wordt teruggestort. Let op! Onze medewerker vraagt je naar jouw rekeningnummer. Is de factuur via automatische incasso of domiciliëring betaald? Dan kunnen wij dat bedrag pas na 56 dagen op je rekening terugstorten. Je kunt ook aan je bank vragen om de betaling te storneren als je het bedrag eerder terug wilt ontvangen.

  Heb je nog vragen over de factuur? Onze klantenservice helpt je graag.

 • De contractant is overleden

  Allereerst onze oprechte deelneming. We snappen dat je in deze droevige tijden niet stil staat bij zakelijke beslommeringen. Toch is het van belang dat nabestaanden van de overledene ons zo snel mogelijk een kopie van de overlijdensakte toesturen. Zodra wij deze hebben ontvangen, kan het domein worden opgezegd of overgedragen aan een van de nabestaanden.

 • Faillissement

  Bij een faillissement dient de curator dit te melden aan Vevida. Hij is dan ook verantwoordelijk voor het domein. De huidige klant mag geen opzegging of wijziging meer doorvoeren. Dit mag alleen in opdracht van de curator aangenomen worden. De klant zelf mag uiteraard wel contact opnemen voor technische ondersteuning voor het domein.

 • Hoe beëindig ik een automatische incasso/domiciliëring?

  Je kunt heel eenvoudig zelf de automatische incasso of domiciliëring beëindigen. Je betaalt dan in het vervolg na ontvangst van een factuur. Daarbij rekenen we 5 euro (exclusief btw) administratiekosten. Doorloop de volgende stappen:

  Lees meer »

 • Hoe kan ik betalen?

  De wijze waarop je bij ons kunt afrekenen is afhankelijk van de volgende zaken: bestel je voor het eerst bij ons of ben je al langer klant? En gaat het om een nieuwe bestelling of betreft het een verlenging van een bestaand contract? 

  Lees meer »

 • Hoe kan ik mijn opzegging ongedaan maken?

  Het kan voorkomen dat je jouw contract bij ons hebt opgezegd, maar na een paar dagen tot de conclusie komt dat dit een vergissing was. In MyVevida kun je de opzegging eenvoudig ongedaan maken.

  Lees meer »

 • Inloggen in MyVevida

  Inloggen in MyVevida is eenvoudig. MyVevida is ons klantenportaal waar jij alle informatie terugvindt over de diensten die je bij ons afneemt. Om in te loggen ga je naar vevida.com en klik je bovenin de blauwe balk op de link MyVevida.

  Lees meer »

Pagina 1Pagina 2
1 / 2

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.