MX records bij Vevida

Een domeinnaam heeft een DNS configuratie. Eén van de records in een DNS zone zijn de MX records. Hieraan kun je zien aan welke mailserver de domeinnaam is gekoppeld.

Inhoudsopgave

Vevida

Standaard zijn er bij Vevida 5 MX-records voor een domein actief:

• mx1.vevida.com;
  • mx2.vevida.com;
  • mx3.vevida.com;
  • mx4.vevida.com;
  • backup-mx.vevida.com.

Eigen MX

Het is mogelijk om een eigen MX-record in te stellen. Jouw mailserver handelt dan de e-mail voor je domein af. Het is belangrijk dat jouw mailserver op een extern IP-adres bereikbaar is. De TCP/IP poort 25 moet open staan.

Je kunt contact opnemen om je eigen MX gegevens door te geven aan ons. Hou er rekening mee dat onze mail service dan komt te vervallen. Vermeld bij je aanvraag:

• Het externe IP-adres van je mailserver;
  • Dat alle e-mailaccounts leeg zijn en verwijderd kunnen worden.

Overleg het wijzigen van het MX-record eerst met je internet provider. Niet iedere provider staat het toe dat je een server draait.

Belangrijk

Na het wijzigen van het MX-record handelt Vevida je e-mail niet meer af. Vevida kan dan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het niet aankomen van e-mail.

F
Fokke is the author of this solution article.