Trademark Clearinghouse

Link naar deze kopBescherm jouw merk bij het Trademark Clearinghouse

Het Trademark Clearinghouse (TMCH) is dé wereldwijde databank waar populaire merknamen worden gevalideerd en geregistreerd. Het registreren van jouw merkrecht bij het TMCH is de eerste stap om online jouw merk of naam te beschermen. Het is bovendien een voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de Sunriseperiode van een nieuwe extensie.

Door je naam of merk bij het Trademark Clearinghouse vast te leggen kun je voorkomen dat iemand anders jouw naam of merk registreert met een van de nieuwe domeinextensies. En met de komst van meer dan duizend nieuwe extensies is dat echt geen overbodige luxe.

Link naar deze kopEerste recht tijdens Sunrise

Staat jouw naam in het centrale systeem van het TMCH dan heb je steeds de primeur bij het verschijnen van zo’n nieuwe domeinextensie. Jouw voorrecht is dat jij deze tijdens de zogenoemde Sunriseperiode als eerste mag registreren. De Sunrise is de periode vóór de Landrush en de General Availability. Bovendien krijg je een seintje als iemand anders een extensie met jouw naam of merk wil registreren.

Link naar deze kopPopulaire merken gingen je voor

registered-trademarkPopulaire merken en bedrijven weten hoe belangrijk het is om hun naam te beschermen en zijn jou al voorgegaan. Zij nemen de kosten die deze merkbescherming met zich brengt voor lief. Registratie van jouw naam/merk bij het Trademark Clearinghouse kost € 250 per jaar. Je kunt voor 1, 3 of 5 jaar registreren (resp. € 250, € 750 of € 1250). Aangezien de introductie van deze nieuwe extensies zeker enige jaren in beslag neemt, adviseren wij een minimale periode van 3 jaar.

Neem voor meer informatie over het Trademark Clearinghouse gerust even contact op met onze klantenservice (050-2110100). Zij leggen jou graag uit wat de mogelijkheden zijn om via Vevida jouw merk of naam bij het Trademark Clearinghouse te registreren.