Peter de Wit

Vraag jij je echt nog af of jij als startende ondernemer wel een website nodig hebt? Twijfel dan niet langer en begin zo snel mogelijk met het (laten) bouwen van je eigen online zichtbaarheid. Waarom? Wij Nederlanders zijn zo’n beetje koploper als het gaat om online aankopen. Inmiddels doen wij zo’n 80 procent van onze boodschappen via het web. Daarvan wil jij natuurlijk een graantje meepikken.

Link naar deze kopProfiteer mee van online shopgedrag

De oude manier van shoppen is voorbij. Iedereen (van 16 tot 75 jaar) doet z’n aankopen online. Of het nou gaat om een hippe spijkerbroek, coole zonnebril, hardhouten tuinmeubilair, dagelijkse boodschappen; iedereen grijpt naar zijn mobieltje of kruipt achter de pc. Ja, zelfs hot tubs worden via het internet besteld. Even Googlen en… hebbes, de buit is binnen.

Aankopen gaan inmiddels veel verder dan gebruiksvoorwerpen. Een eerste oriëntatie start vaak met zoeken op Internet. Of het nu gaat om het boeken van een vakantie of het regelen van een timmerman of loodgieter. Voor diensten is het minstens zo belangrijk om goed zichtbaar te zijn op Internet. Dus waarom zou jij niet online gaan met jouw producten of diensten. Vergeet niet dat al je concurrenten daar ook te vinden zijn.

Link naar deze kopJouw visitekaartje op het web

Een groot voordeel van een website is dat mensen daar altijd terecht kunnen voor informatie over wie jij bent, wat je doet en waarom ze bij jou moeten zijn. Het is de plek waar jij kunt laten zien wat je in je mars hebt (bijvoorbeeld wanneer je als zzp’er je diensten aanbiedt).

Link naar deze kopHet is een ideaal communicatiemiddel

Dankzij je website ben jij dag en nacht bereikbaar. En als je een contactpagina met de juiste gegevens maakt, kunnen ze jou een mailtje sturen of bellen. Een website is dus een ideaal communicatiemiddel. Heel interessant is ook dat jij de resultaten van je website kunt meten.

Link naar deze kopWelke pagina’s doen het ’t best?

Via Google Analytics kun jij precies zien welke pagina’s van jouw site het vaakst worden bezocht en welke de bezoekers links laten liggen. Daar kun jij dan weer aan sleutelen, zodat je nog meer bezoekers trekt. Heel interessant om te weten is hoeveel bezoekers uiteindelijk een bestelling hebben geplaatst of een offerte hebben aangevraagd.

Link naar deze kopWat heb je nodig voor een website?

Voor je nadenkt over je website is het goed om stil te staan bij enkele andere zaken die komen kijken bij jouw online zichtbaarheid.

Link naar deze kopBedenk een goede domeinnaam

Het is belangrijk dat je eerst nadenkt over een goede domeinnaam. Dat zou bijvoorbeeld je bedrijfsnaam kunnen zijn, mits deze aan enkele belangrijke eisen voldoet. Een goede domeinnaam is kort, makkelijk te onthouden, zegt iets over het product dat jij verkoopt of de dienst die je aanbiedt. Je domeinnaam is per slot van rekening de naam waarop jouw klanten je online vinden. Kies dus bij voorkeur voor een herkenbare domeinnaam. Bedenk er één die makkelijk is te onthouden. Zo ben je sneller en eenvoudiger te vinden voor potentiële klanten en volgers.

Link naar deze kopEen professioneel mailadres

Daarnaast kun jij met je eigen domeinnaam tevens je eigen e-mailadressen aanmaken. Hiermee zorg je voor een professionele uitstraling. Een goede domeinnaam is belangrijk voor herkenbare e-mailadressen

Jouw domeinnaam registreren is een eerste stap op weg naar een eigen website en online succes. Je creëert hiermee een unieke plek: voor een webshop, website of je persoonlijke/zakelijke blog.

Link naar deze kopKosten van een website

Een website hoeft jou helemaal niet zo heel veel geld te kosten. Ben jij een beetje creatief dan kun jij je website zelf bouwen. WordPress is hierbij een handige tool. Op onze website vind je allemaal handige faq’s hoe je met WordPress een website in elkaar klikt. Bovendien verzorgen wij op 25 september in Houten een klassikale training WordPress voor beginners. Deze kost slechts 90 euro (exclusief btw). Bekijk ook eens onze handige podcasts.

Link naar deze kopBenader een webdesigner

Wil je niet zelf aan de slag? Er zijn webdesigner die al voor 500 euro een eenvoudige website voor jou bouwen. Eén wijze raad: kies niet meteen voor de goedkoopste, maar ga met verschillende bouwers in gesprek. Laat je goed informeren wat hij of zij jou te bieden heeft en geef vooral in die gesprekken heel duidelijk je wensen aan. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Link naar deze kopKies de juiste hostingprovider

Daarnaast heb je maandelijkse kosten voor het laten hosten van jouw website. Bij Vevida heb je al hosting vanaf 6 euro per maand (exclusief btw). Dat is inclusief een domeinnaam, een SSL-certificaat voor de veiligheid en een professioneel e-mailadres. Een mailadres met je bedrijfsnaam achter de @ staat een stuk zakelijker en vertrouwder dan een Gmailaccount. Bovendien maken wij dagelijks back-ups van je website, je data en je mail. Op die manier gaat er nooit enige data verloren!

Peter de Wit Marketing en Communicatie

Goochelt met woorden, speelt met zinnen. Is medeverantwoordelijk voor alle teksten (online offline) bij Vevida, maakt podcasts voor onze klanten over relevante onderwerpen en regelt sprekers voor de betaalbare trainingen van de Vevida Academy.