Peter de Wit

Heb jij last van een trage WordPress website? We kunnen het ons bijna niet voorstellen, want wij hebben al onze servers inmiddels geoptimaliseerd. Toch kun jij ook zelf nog het een en ander doen. Wij geven je graag 5 tips om je website nóg sneller te maken en beter te laten scoren in Google.

Link naar deze kop1 Alles begint bij een goede basis: de hosting

Een goed hostingbedrijf zorgt ervoor dat een aantal zaken al in orde zijn, zoals een snelle server. Wanneer de hosting van je website niet is geoptimaliseerd voor de software, WordPress, waarop je website draait, dan draait hij trager. Een trage website is slecht voor je score in Google!

Link naar deze kop2 Optimaliseer je afbeeldingen

Afbeeldingen of foto’s op je website zijn heel belangrijk, maar worden vaak in een veel te grote resolutie gebruikt. Foto’s met een te grote resolutie vertragen je site. Met programma’s als Photoshop, Gimp, Pixelmator of Voorvertoning (Mac) kun je de resolutie eenvoudig aanpassen. Probeer ook meteen de afmeting aan te passen. Kleinere foto’s zorgen voor een snellere website = betere score in Google!

Link naar deze kop3 WordPress Plugins

Kijk uit met het gebruik van veel plugins. Elke WordPress website maakt gebruik van plugins, maar elke plugin zorgt er ook voor dat je website iets trager laadt. Beperk het gebruik van plugins en houd deze up-to-date. Verwijder ongebruikte plugins

Link naar deze kop4 Opschonen van je website

Naarmate je meer artikelen op je website plaatst, komt er steeds meer afval bij. WordPress bewaart namelijk alle revisies van je pagina’s, SPAM-berichten, trackbacks en pingbacks, en ook de berichten uit je prullenbak in zijn database. Als je alles in één handomdraai wilt opschonen, gebruik dan de plugin WP-Optimize.

Link naar deze kop5 Pingbacks en Trackbacks uitschakelen

Pingbacks en Trackbacks zijn twee methoden om andere blogs te laten weten dat jij een link naar hen hebt gebruikt, en omgekeerd. Meestal gebruik je deze functies niet. In vele gevallen is het SPAM. Uitschakelen doe je in Dasboard van WordPress bij Instellingen -> Reacties.

Peter de Wit Marketing en Communicatie

Goochelt met woorden, speelt met zinnen. Is medeverantwoordelijk voor alle teksten (online offline) bij Vevida, maakt podcasts voor onze klanten over relevante onderwerpen en regelt sprekers voor de betaalbare trainingen van de Vevida Academy.