Rick Doornbos
SEO

google-adwordsJe kunt jezelf nóg beter profileren in je advertentie in Google AdWords. Met extensies voor website-informatie kun je meer informatie over je producten en diensten geven. Je pakt zo meer advertentieruimte in de zoekresultaten. Rick Doornbos van KG Bureau legt uit hoe je simpel zelf een extensie voor website-informatie toevoegt, en aan welke eisen deze moet voldoen.

Hoe ziet dat er eigenlijk uit, zo’n extensie voor website-informatie? Je ziet het in de afbeelding hieronder:

kgb-2-protex-extensies voor websiteinfo

Wat kun jij hiermee doen?

Doordat meer informatie over de producten en/of diensten wordt getoond, krijgen de bezoekers een beeld van het aanbod van je bedrijf, nog vóórdat ze op de afbeelding klikken. Je kunt op deze manier goed laten zien welke producten worden verkocht, of welke merken je aanbiedt.

Als de extensie goed is ingezet, kan dit ertoe leiden dat de relevantie van de advertentie verbetert. Dit houdt in dat de klikfrequentie toeneemt. Want hoe beter de advertentie aansluit op de bezoeker, hoe relevanter je bent!

Hoe maak je een extensie voor website-informatie aan?

Deze extensie is op accountniveau, campagneniveau en op advertentiegroepniveau aan te maken.
kgb-3-campagnes-extensies voor websiteinfokgb-4-Weergeven-extensies voor websiteinfo

Op account-, campagne- of advertentiegroepniveau klik je op advertentie-extensies. Klik vervolgens op “weergeven” en dan op Extensie voor website-informatie.

kgb-5-extense-extensies voor websiteinfo

Klik daarna op de rode knop +extensie.Vervolgens klik je op de grijze balk met + nieuw item met website-informatie. Hier krijg je het onderstaande scherm te zien. Kies een taal en kies het onderwerp waarover je extra informatie wilt toevoegen.

kgb-6-waarde1-extensies voor websiteinfo

kgb-7-aanbevolen-extensies voor websiteinfo

In de balk met “waarde” geef je de informatie in over het betreffende onderwerp. Je kunt maximaal 10 velden toevoegen. Klik vervolgens op opslaan, daarna nog een keer op opslaan, en de extensie is gemaakt. Zo kun je ook meerdere extensies toevoegen. Zoals in het voorbeeld van de advertentie te zien is, kunnen er meerdere extensies tegelijk worden vertoond. Google wisselt de informatie van een extensie automatisch af om te meten welke informatie het meest relevant is. Hier hoef je dus niets extra’s voor te doen!

Let op: er zijn een aantal restricties bij het aanmaken van een extensie voor website-informatie.

Wat is wel en niet toegestaan?

Voor elk type informatie is er een beleid opgesteld door Google. Hieronder twee voorbeelden.

Voorzieningen

kgb-8-voorzieningen-extensies voor websiteinfo

Merken

kgb-9-merkne-extensies voor websiteinfo

Je kunt hieruit herleiden dat je vooral informatie moet toevoegen waar je bezoeker iets aan heeft. In de meeste gevallen gaat het dan om het duidelijk benoemen van merken, diensten, voorzieningen en andere mogelijkheden die jouw bedrijf te bieden heeft.

Meer beleidspunten:

  • Lengte: de tekstwaarde voor een koptekst mag maximaal 25 tekens bedragen.
  • Gebruik van symbolen: Google staat in de tekst geen symbolen toe die uitsluitend worden gebruikt om de aandacht te vestigen op de advertentie. Een voorbeeld daarvan is dit symbool: kgb-10-Pijl-extensies voor websiteinfo
  • De tekstwaarden: mogen geen uitroeptekens, interpunctie aan het begin van de tekst, herhaalde interpunctie en emoticons bevatten.
  • Handelsmerken: elk gebruik van handelsmerktermen in de tekstwaarde moet voldoen aan het beleid ten aanzien van handelsmerken.

Kijk voor meer informatie over de vereisten op: https://support.google.com/adwordspolicy/answer/6283300?hl=nl

Rick Doornbos online marketing consultant

Rick Doornbos is online marketing consultant bij KG Online Marketing. Rick is de airconditioning van het bedrijf. Zelfs bij de meest lastige problemen houdt hij zijn hoofd koel.