Sneller en veiliger met TLS 1.3

Chrome en Firefox tonen de TLS versieChrome en Firefox tonen de gebruikte TLS versie
Jan Vlastuin

Het heeft een paar jaar geduurd, maar er is een nieuw protocol voor versleuteling van het internetverkeer. TLS 1.3, zoals de nieuwe standaard heet, is bedacht in 2014, en sinds 28 augustus een officiële standaard. Als eerste grote hostingprovider in Nederland gaat Vevida op 13 december 2018 het nieuwe TLS 1.3 uitrollen op ons hostingplatform. Dat ging echter niet zonder slag of stoot.

Alles moet veilig in 2019

Alles moet veilig in 2019Veilige Hosting is de nieuwe standaard
Jan Vlastuin

Het was weer eens zover. Hotelketen Marriott lekte de persoonsgegevens van 500 miljoen gasten. Door een fout in de beveiliging kon de database worden gekopieerd. Kort erop maakte het Amerikaanse Quora bekend ook de gegevens van 100 miljoen mensen te hebben gelekt. Ondanks wetgeving en datalekken, zijn veel mensen zich niet bewust van de risico’s rondom veiligheid op het internet.

Wat is Gutenberg?

Peter de Wit

Wat is Gutenberg? Gutenberg is de nieuwe visuele editor in WordPress versie 5.0, die op 6 december 2018 is uitgebracht. Deze editor vervangt op termijn ook definitief de vertrouwde editor. Eén ding is zeker: het wordt allemaal een stuk leuker en kleurrijker. Heb jij een WordPress website dan krijg jij in 2018 te maken met Gutenberg. 

Het verhaal van de postduif én SSL

Peter de Wit

Wij breken ons al maanden het hoofd over een versimpelde uitleg hoe het ontvangen (IMAP/POP3) en versturen (SMTP) van veilige e-mailtjes (via SSL/TLS) werkt. Tot we een blog zagen van Andrea Zanin: student en zelf aangeleerd programmeur. Wat blijkt: alles wat we nodig hebben is een postduif en natuurlijk Aaltje, Klaas, Ans en Martijn.

Voel je Zen met Protractor

Romke van der Meulen

Protractor is een tool die automatisch kan testen of jouw zelfgebouwde website pagina / onderdelen zich precies zo gedragen als de bedoeling is, zodat je dat niet meer met de hand hoeft te doen. In dit artikel vertelt onze ontwikkelaar Romke je meer over deze handige tool, en waarom het een goed idee is om uitgebreide tests voor jouw website te schrijven.

Protractor: geleerde lessen

Romke van der Meulen

Ik heb eerder geschreven over Protractor, en waarom het een goed idee is deze tool te gebruiken om je projecten mee te testen. Bij Vevida hebben we een uitvoerige Protractor test suite gemaakt voor een van onze projecten. Hierdoor hebben we inmiddels aardig wat ervaring opgedaan met het gebruik van deze tool. In dit artikel vertel ik over de lessen die ik heb geleerd.

Accessibility is fascinerend

Romke van der Meulen

Accessibility. Toegankelijkheid. Drempelvrij. Als ervaren frontend developer heb je hier al een paar keer iets over gehoord. Maar wat het precies is… 

Vergroot de relevantie van je Google AdWords advertenties

Rick Doornbos
SEO

Je kunt jezelf nóg beter profileren in je advertentie in Google AdWords. Met extensies voor website-informatie kun je meer informatie over je producten en diensten geven. Je pakt zo meer advertentieruimte in de zoekresultaten. Rick Doornbos van KG Bureau legt uit hoe je simpel zelf een extensie voor website-informatie toevoegt, en aan welke eisen deze moet voldoen.

Zo vermoord je clichés én val je op tussen je concurrenten

Aartjan van Erkel

De meeste marketing is totaal niet onderscheidend en staat stijf van de clichés. Bedrijven binnen een bepaalde branche zeggen vaak hetzelfde. Dat is  weliswaar herkenbaarheid, maar het nadeel weegt inmiddels zwaarder: Klanten gaan je negeren. Aartjan van Erkel vertelt waarom jij moet afstappen van de clichés en iets gaat zeggen dat niemand anders kán zeggen.

Pagina 1Pagina 2
1 / 2